In de omgeving van Holten is het prima wandelen en fietsen, in de directe omgeving is er de Holterberg met diverse wandel- en fiets routes. Ook is er op de Holterberg een natuurdiorama. Voor de kleintjes is er in Holten kinderboerderij van Donterman en iets verder in Laren zijn er nog 2 namelijk Strubbert en de Flierefluiter. Aan de andere kant van de Holterberg in Hellendoorn is het grote pretpark Avonturenpark Hellendoorn en iets verder is er het bekende Slagharen. In Hengelo ook nog een pretpark wat minder bekend is en dat is De Waarbeek.
In Apeldoorn zijn er natuurlijk diverse zaken te bekijken die voor groot en klein zijn, Koningin Julianatoren, Paleis het Loo en de Apenheul. En qua dieren is er in de omgeving meer te beleven, zo is er in Arnhem BurgersZoo, iets verder is er Dierenpark Emmen en het Dolfinarium in Harderwijk.

Ook op het gebied van musea is er in de omgeving genoeg te beleven, zo is er in Rijssen het brandweermuseum, in Deventer het speelgoedmuseum, in Heim (bij Hengelo) het techniekmuseum, en in Raalte een Amerikaans motorfiets museum.
Er zijn ook allerlei oude ambachten te bekijken zoals het klompen maken in Luttenberg en in Enter.

Voor het zwemmen is er de keuze uit het openlucht zwembad Twenhaarsveld in Holten en de Koerbelt in Rijssen die beide hier zijn te bekijken, is het slecht weer kan je ook uitwijken naar het grote overdekte zwembad in Deventer De Scheg.
Kijk voor natuur tips op de website van Natuurmonumenten of Nationaal Park De Sallandse heuvelrug.

Heb je aan bovenstaande tips niet genoeg, kijk dan zelf eens op uit met de kinderen, hier kan je zoeken in de omgeving van de gemeente Rijssen-Holten met een bepaalde straal en op activiteit, of op de website van Zoover om in de provincie of op plaats niveau te kijken.
Bungalow Hofwijk
Vakantie bungalow Hofwijk Vianenweg 85 Holten provincie Overijssel 
contact
© 2017 Gert-Jan van Dam